Persbericht

Iedereen toegang tot een kwalitatief en betaalbaar mondkapje zonder de zorg in de weg te zitten.

Steeds meer Nederlanders realiseren zich dat het dragen van een mondkapje een krachtig wapen is tegen de verspreiding van het coronavirus, naast handen wassen, thuis blijven en de 1,5 meter afstand. 

Inmiddels heeft het kabinet een omslag gemaakt, vanaf 1 juni a.s. is het dragen van een mondkapje verplicht in het openbaar vervoer. Helaas promoten zij schijnveiligheid door het adviseren van zelfgemaakte of nauwelijks filterende maskers.

Maskerminds levert de hoogst mogelijke kwaliteit voor particulieren zonder de zorg in de weg te zitten. Waarom zouden er wèl kwaliteitseisen voor de zorg gelden, maar nìet voor particulieren?

Het RIVM blijft erbij dat het dragen van mondkapjes gering effect heeft. Van Dissel geeft aan dat de keuze om mondkapjes verplicht te stellen, een politieke keuze is en geen wetenschappelijke. "Niet-medische mondkapjes laten 40 tot 80 procent van de druppels met virus door, afhankelijk van de soort stof", zegt Van Dissel. Logisch dat het RIVM dit dan ook blijft bestempelen als schijnveiligheid.

Het mondkapje van Maskerminds, de Mask One, daarentegen filtert volgens onderzoek 84,5% deeltjes ter grootte van 0,5 μm. Een FFP2 masker wat gebruikt wordt in de gezondheidszorg moet volgens de richtlijnen gemiddeld 94% filteren. Daarmee levert Maskerminds de hoogst mogelijke kwaliteit voor particulieren zonder de zorg in de weg te zitten.

In eerste instantie bestempelde de overheid mondkapjes als schijnveiligheid. Nu promoot de overheid schijnveiligheid door mensen aan te moedigen zelf mondkapjes te maken. De branchevereniging voor alle openbaarvervoerbedrijven geeft op zijn website aan dat "shawls en andere mondbedekkingen niet afdoende zijn". Door een mondkapje van Maskerminds te dragen, weet u zeker dat u zich vele malen beter beschermt dan wanneer u zelf aan het knutselen slaat of een chirurgisch mondmasker gebruikt.

Eind maart gaven we gehoor aan de oproep van het Ministerie van VWS en zijn we begonnen met het leveren van kwaliteits-mondkapjes aan zorgverleners in Nederland.

Nu zetten we onze expertise ook in, met Mask One, om iedereen in Nederland en België te voorzien van een kwalitatief en betaalbaar mondkapje. 

Tegelijkertijd brengen we transparantie in zowel prijs als kwaliteit in deze markt.

 

Tycho Descamps

Gerard Nieuwenhuis

Hakim Sugito

Ryan Tjin