Veelgestelde Vragen

Algemeen

Zitten jullie hiermee de zorg niet in de weg?
Nee. Maskerminds zit het tekort in de zorg niet in de weg. De zorg mag volgens de RIVM richtlijnen alleen mondkapjes die gelijkwaardig zijn aan FFP2 of hoger gebruiken. De Mask One filtert 84,5% deeltjes ter grootte van 0,5 μm. Een FFP2 masker filtert volgens onderzoek gemiddeld 94%.

Is het voor mij als zorgverlener mogelijk om de Mask One te kopen?
Ja. Voor zorgverleners met een geldige BIG of AGB registratie bieden we onze producten tegen kostprijs aan. Vul het formulier in en we nemen zsm contact op.

Is het voor mij als particulier mogelijk om de Mask One te kopen?
Ja. Mask One is voor iedereen beschikbaar. Bestel hier.

Mask One

Hoe moet ik de Mask One dragen?
Kijk op de productpagina voor de gebruiksaanwijzing.

Beschermt Mask One mij van COVID-19?
Er is geen enkel mondkapje dat 100% beschermt tegen het coronavirus. Wat wij wel kunnen garanderen is dat onze maskers vele malen betere bescherming bieden dan een chirurgisch masker of zelfgemaakte bescherming.

Hoe vaak kan ik de Mask One gebruiken?
Hoe lang en hoe vaak de Mask One te dragen is, ligt volledig aan de omstandigheden waarin het mondkapje wordt gedragen. Zweet, hete adem en vervuilde lucht hebben effect op het filter van het mondkapje. 
We raden aan om de staat van het mondkapje dagelijks te controleren. Vervang het mondkapje zodra deze kapot is, vochtig wordt of begint te stinken. We raden aan om zorgvuldig met de Mask One om te gaan; bewaar het mondkapje daarom op plekken waar deze goed kan luchten.

Kan Mask One gereinigd worden?
Om de Mask One op de juiste manier te reinigen zijn middelen nodig die voor particulieren helaas niet beschikbaar zijn. We raden aan om de Mask One te bewaren op plekken waar deze goed kan luchten. Vervang het mondkapje zodra deze kapot is, vochtig wordt of begint te stinken. 

Bestellen & Verzenden

Wat is de verzendtijd?
We doen ons uiterste best om je bestelling zo spoedig mogelijk te leveren. Onze actuele levertijd vind je op de product pagina. Houd er rekening mee dat dit een indicatie is en door drukte bij PostNL kan afwijken.

Wat zijn de verzendkosten?
De verzendkosten zijn €4,95 per bestelling.

Kan ik mijn bestelling ergens ophalen in plaats van laten bezorgen?
Het is niet mogelijk om bestellingen zelf op te halen. 

Is het mogelijk te retourneren?
Onze producten kunnen, indien de verpakking niet meer gesealed is, in verband met hygiëne niet geretourneerd worden. Retourneren is enkel mogelijk wanneer het product niet uit de verpakking is gehaald.